Известие

Collapse
No announcement yet.

диагностициране?! що е то и има ли то почва у нас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• диагностициране?! що е то и има ли то почва у нас?

След "оправянето"
    (виж тема "пали ми от третия път) на проблема с паленето днес реших да ида на поредния различен сервиз за да ми диагностицират точно от къде са ми проблемите и да ми кажат какви са решенията им.
    ОБАЧЕ според "маистора" след като обясних какъв кабел сме сложили ми обясни, че всъщност намирането на проблема било диагностициране, а не решението му. т.е. нямало смисъл от диагностициране, изобщо не стигнахме до какъв е ампеража, защо не работи, както трябва при подаване на бензин и прочие.

п.п. при натискане до край на педала на гаста вдига (на бензин) максимум 3000 оборота на място)(според мен се дави) . няма мощност и прочие хубости

Та момчета въпроса ми и тук е имате ли идеи-предположения от какво може да са горе описаните проблеми?

свещи ли са , кабели ли са ...
    Last edited by Nasko; d.m.y г., 16:13.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

Малей аман от майстори.
    Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
    166 2.4 JTD '02
    164 2.5 TD '98 ex
    Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

от майстора е

Comment

На газ форсира ли се нормално?
        А на бензин като я настъпиш намирисва ли?
        Питам,защото може на бензин да не и достига гориво.Ако я дави,трябва да намирисва на бензин.
        Иначе,пишман майстори колкото щеш и затова е хубово,че тук може да споделяме идеи и опит,за да си помагаме.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Докато върти на стартер мирише на бензин
          Ако я форсирам постепенно вдига оборотите,но при рязко подаване на газ пука,треска.Форсира се до някъде и след това почват яки детонации.Това е независимо дали е с допълнителното кабелче или без.Ламбда сондата е с одрязани кабели, не играе никаква роля.
          Според мен проблема не е от недостиг на бензин.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
            Докато върти на стартер мирише на бензин
            Ако я форсирам постепенно вдига оборотите,но при рязко подаване на газ пука,треска.Форсира се до някъде и след това почват яки детонации.Това е независимо дали е с допълнителното кабелче или без.Ламбда сондата е с одрязани кабели, не играе никаква роля.
            Според мен проблема не е от недостиг на бензин.
            То при нашите дебитомера рядко дава проблеми но при мене беше точно така когато не му бях закачил буксата .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Това усложнява нещата,защото се сещам за много дефекти,които да се проявяват така.Като се почне от дефектен кабел или свещ,бобини,стъпков мотор и т.н.Но бях останал с впечатление от предните постове,че това е проверявано.А ламбдата е хубаво да работи,защото участва в контролирането на сместта,макар и при загрял автомобил,когато си на бензин.
              От всичко казано до тук следва,че има нужда от наистина грамотна диагностика.Другото е хвърляне на боб и пари на вятъра.

Comment

Да трябва си сериозен ремонт
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  То при нашите дебитомера рядко дава проблеми но при мене беше точно така когато не му бях закачил буксата .
                  Аналогично поведение, когато и аз бях забравил същото .
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    ...
                    От всичко казано до тук следва,че има нужда от наистина грамотна диагностика.Другото е хвърляне на боб и пари на вятъра.
                    Абсолютно съм съгласен с теб! Но къде да намеря читав майстор? И за колко пари ще ми направи читава диагностика? / че както писах в раздела за обяви за работа, не съм цънал и вързал/ / http://alfaromeo-bg.com/forum/showth...t=33023&page=2 /

Comment

По този въпрос да помагат колегите от София.
                      Иначе в Плевен обичайната цена е 30лв.

Comment

2 сервиза 2ма майстори устано виха че МОЖЕБИ филтъра на бензина ми е запушен

Comment

продължавам да хвърлям пари на вятъра! Купих нов филтър, оказасе че стария не е бил запушен!
                          Проблема остава!

Comment

Що на вятъра? Филтъра е хубаво да се сменя на 10000 или макс. 15000.
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

проблема е решен!!!

Хиляди благодарности на Бобо от сервиза на улица София (за първи път видях улиза в град кръстена на града! )

ще пусна снимки по-късно, защото неискам да коментирам предишните "майстори" диагностицирали и ремонтирали горката ми кола
                              Last edited by Nasko; d.m.y г., 16:23.

Comment

Working...
                              X